9. november 2018
DBE Apače 1 in DBE Apače 2

Druženje ob kosilu enot DBE Apače 1 in DBE Apače 2

kosilo apace01 1280x800

V petek, 9. novembra, so se vsi stanovalci omenjenih enot skupaj z delavci odpravili v bližnji gostinski lokal, kjer so se okrepčali z okusnim kosilom ali pico ter kavo in sladico. Tovrstno druženje je stanovalcem predstavljalo enkratno možnost za navezovanje novih stikov in poznanstev. V DBE Apače 2 so se stanovalci namreč na novo preselili v mesecu septembru. Skupno kosilo pa je predstavljalo uvod v aktivnosti, ki se jih bodo stanovalci udeleževali v sklopu predprazničnih prireditev tudi v lokalni skupnosti.

8. november 2018
DBE Apače

Ogled razstave in obisk bivalne enote Apače

zrkovci1

V četrtek, 8. novembra, so si stanovalci bivalne enote Zrkovci ogledali razstavo fotografij stanovalcev zavoda v avli Jožeta Hudalesa , v prostorih Občine Lenart. Kasneje so si ogledali bivalno enoto Apače in se družili s stanovalci. Kratek izlet smo zaključili s prijetnim kosilom v bližnjem gostišču in se v Zrkovce vrnili polni lepih vtisov in doživetij.

27. oktober 2018
DBE Trnovska vas

Obiskali prireditve ob občinskem prazniku

praznik tv

Tudi letos so stanovalci DBE Trnovska vas obiskali več prireditev ob občinskem prazniku. Ogledali so si razstavo društva gospodinj, obiskali razne kulturne prireditve in veselico v šotoru na ploščadi pred kulturno dvorano. Ob koncu praznovanja so se udeležili slovesne nedeljske maše ob godu sv. Bolfenka oz.« farnega žegnanja«. Letos je bilo še posebej slovesno, saj mineva 20 let od kar je Trnovska vas postala samostojna občina in 10 let delovanja gostišča Siva čaplja.

26. oktober 2018
DBE Trnovska vas

Gasilca na obisku

gasilca

Mesec oktober je mesec požarne varnosti. V DBE Trnovska vas so temu dogodku namenili veliko pozornosti. V goste so povabili prostovoljnega gasilca g. Srečka Gornika in njegovo ženo Tončko. Stanovalcem sta predstavila življenje in delo prostovoljnih gasilcev. Zraven  sta prinesla tudi staro gasilsko sireno, ter prikazala, kako je nekoč njen zvok klical gasilce v akcijo. Velik pomen so namenili tudi številki 112, kdaj, kako in čemu je namenjena. Stanovalci so imeli tudi priložnost obleči gasilsko uniformo in preizkusiti ročno  zagnati sireno.

24. oktober 2018
CS Hodoš

Obisk prostovoljca iz Avstralije in Nove Zelandije

hodos obisk

V sredo, 24. oktobra, sta stanovalce CS Hodoš obiskala prostovoljca iz Avstralije in Nove Zelandije. V avli centra sta priredila kratek glasbeni koncert, v katerem so stanovalci zelo uživali. Ob njunem igranju na kitare so sami zapeli tudi nekaj pesmi.