15. junij 2022

Gradijo daljinsko ogrevavanje na lesno biomaso

a

V Zavodu Hrastovec se še vedno ogrevajo na kurilno olje in letno porabijo približno 300.000 litrov kurilnega olja na lokaciji v Hrastovcu. Pripravili so projekt za daljinsko ogrevanje na lesno biomaso za katerega so pridobili tudi državna sredstva v višini 830.000 evrov.
Projekt se izvaja, pričeli so z gradnjo kurilnice in polagajo pa tudi toplovod. Računajo, da bo projekt zaključen meseca septembra.
»Od tega projekta si obetamo, da bomo letošnjo kurilno sezono bolj na varni strani, glede na trenutno energetsko stanje v državi. Prepričan sem, da bomo tako pri ogrevanju kar nekaj prihranili,« pravi direktor zavoda Aleksander Gungl.

9. junij 2022

Direktorji socialnih zavodov iz vse Slovenije obiskali enoto v Mariboru

a
Na povabilo direktorja zavoda Aleksandra Gungla se je 16 direktorjev in direktoric socialnih zavodov iz vse Slovenije skupaj s profesorico zasl. prof. ddr. Marija Ovsenik ogledalo našo enoto v Mariboru. Direktor jim je predstavil naš zavod in skupaj so si ogledali enoto zavoda na Livadni ulici v Mariboru.
4. junij 2022

Piknik zaposlenih na ŠRC Polena

a
V soboto, 4. junija, je na lenarški Poleni potekal piknik zaposlenih v našem zavodu. Piknika se je udeležilo okrog 150 zaposlenih. Zbrane je pozdravil direktor Aleksander Gungl, ki je tudi podelil priznanja zaposlenim za posebne zasluge. Priznanje je prejela tudi Osnovna šola Voličina za dobro sodelovanje z enoto SVZ Hrastovec v Voličini.
3. junij 2022

Zagotovljena sredstva za gradnjo bivalne enote SVZ Hrastovec v Lenartu

a
Vlada je na dopisni seji v začetku maja v veljavni Načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila gradnjo dislocirane bivalne enote SVZ Hrastovec v Lenartu. Ocenjena vrednost investicije znaša 4.196.592,72 evra z DDV, od tega bo SVZ Hrastovec prispeval 222.095,26 evrov, preostanek stroškov pa bo z integralnimi sredstvi krila država. Z gradnjo naj bi pričeli letošnjo jesen, zaključena pa bo prihodnje leto. Z izvedbo investicije bo zgrajen nov objekt, s čimer bodo pridobljene ustrezne kapacitete za prijetno in varno bivalno okolje za stanovalce. Izboljšali se bodo bivalni in delovni pogoji za vse uporabnike, z možnostjo vzpostavitve sive in rdeče cone pa se bo izboljšala varnost in omogočili pogoji za ustrezno preprečevanje širjenja virusnih okužb.
Preberi več ...
6. junij 2022

Ribolov

a

Začeli smo z 14. sezono športnega ribolova, ki se izvaja v okoliških jezerih in potokih. Letos smo prvič začeli z ribolovom v dopoldanskem času ob jezeru Sv. Trojice.Ribolov je potekal brez težav, stanovalci so bili navdušeni in veseli vsakega ulova. Imeli smo tudi nekaj sreče, saj smo ulovili kar sedem krapov in nekaj drobiža. Po dogovoru s sodelujočimi stanovalci smo ujete ribe spustili nazaj v vodo. Doživeli smo lep družaben dopoldan.