24. december 2019
DBE Voličina

Veseli december

obcinski praznik hodos

Tudi v letošnjem decembru se je v DBE Voličina veliko dogajalo. Vsak stanovalec je imel na razpolago veliko možnosti katerih se je lahko udeležil. Nekaj je bilo skupnih projektov nekaj pa v manjših skupinah po željah, interesih, ki jih imajo posamezniki. V začetku decembra se je 8 stanovalcev s spremljevalkama udeležilo koncerta »Moč glasbe nas združuje« v Lenartu, kjer se  je predstavilo veliko znanih slovenskih pevcev in skupin.

V nedeljo, 8. decembra, je stanovalce na enoti obiskal Miklavž in člani Župnijske Karitas Voličina in vsi so prejeli lepa darila. Pred prazniki  so nas obiskale tudi članice Karitasa iz Dokležovja, ki obiščejo gospo Jerič in z manjšimi pozornostmi obdarile vse stanovalce.
11. decembra smo vsi  stanovalci in delavci enote proslavili zaključek leta s skupnim kosilom v restavraciji Kmetič. Popestrili smo si ga  s petjem ob spremljavi našega hišnega muzikanta Slavka.
Skupaj smo praznično okrasili enoto, postavili novoletno jelko in jaslice, napekli nekaj drobnega peciva in s tem poskrbeli za prijetno praznično vzdušje.
Nekaj dni pred prazniki sta nas zvečer obiskali naši skavtinji Lea in Katja, stanovalci ju poznajo, ker sta poleti z njimi na enoti preživeli 3 dni in so ju bili zelo veseli. Popestrili sta jim večer s prijetnim druženjem, ob spremljavi kitare so skupaj ob jaslicah zapeli nekaj pesmi.
23. decembra popoldan se je 8 stanovalcev s spremljevalkama odpravilo v Maribor. Najprej so se sprehodili po praznično okrašenem centru mesta čez trg Leona Štuklja do restavracije Ankora, kjer so si privoščili pizze, potem pa se v Mariboxu razdelili v dve skupini, prva si je ogledala Božični film, druga pa Ledeno kraljestvo. Domov so se vrnili zelo zadovoljni.
Stanovalci so v miru  ob prazničnih dobrotah preživeli božični večer, zjutraj pa se razveselili božičnih daril in znova dokazali, da lahko majhne pozornosti in prijazen stisk roke pričarajo nasmešek na obraz. 27. decembra so se štirje stanovalci udeležili novoletnega plesa v zavodu z ansamblom Džolly bend in tako zaključili z letošnjimi prireditvami v okviru Veselega decembra.