12. april 2020
SVZ Hrastovec

Spoštovani svojci!

Razumemo vašo skrb o vaših svojcih, ki so nameščeni v našemu zavodu, saj je ob dobronamernih in koristnih informacijah tudi nekaj zavajajujočih in nerasničnih, ki pa prinašajo dodatno zaskrbljenost, zato vas želimo obvestiti o trenutnem poteku dela v zavodu in skrbi za stanovalce. Res je, da imamo v dislocirani bivalni enoti Apače potrjen prvi primer okužbe s COVID-19, tako da smo tam že sprejeli vse potrebne zaščitne ukrepe in smo v stalnem kontaktu s pristojnim epidimiologom iz Maribora, našim zdravnikom Petrom Bakarovom, dr. med. spec. druž. med. in ostalimi pristojnimi institucijami na državni ravni.

Stanovalci v zavodu in ostalih zunanjih bivalnih enotah se počutijo dobro, zaposleni pa vse svoje moči usmerjajo, da dosledno upoštevajajo vsa navodila in aktivnosti za preprečevanje okužbe SARS-CoV-2. Veliko časa posvečamo tudi skrbi za vaše svojce, naše stanovalce, ki nas sedaj še bolj potrebujejo, predvsem podporo in razlago ukrepov, ki jih izvajamo. Stanovalci se v večji meri zadržujejo po svojih sobah, obroki se jim postrežejo po sobah. Razpoloženje in počutje stanovalcev je, kljub strožjim ukrepom in omejitvam, pozitivno. V tem času moramo združiti moči in upoštevati pravila, saj bomo le tako lahko pomagali in zaščitili najranljivejše skupine.
Obveščamo vas, da zaradi strogih zaščitnih ukrepov ne sprejemamo raznih paketov in denarja, ki bi ga radi predali vašim svojcem. Da bi lahko tudi v času posebnih ukrepov ohranjali stike z vašimi bližnjimi, vam omogočamo video povezavo preko telefona (Viber, WhatsApp). Vse zainteresirane za klic svojcev prosimo, da nam pišete na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
Video klice bomo izvajali delovne dni v dopoldanskem času. Če želite, nam lahko pošljete videoposnetek, ki ga bomo predvajali vašemu svojcu.
V kolikor želite komunicirati z nami glede aktivnosti in počutja vaših najdražjih ali imate kakršnakoli dodatna vprašanja vam bo z veseljem na voljo našo strokovna vodja Petra Hameršak. Vljudno prosimo, da se na njo obračate v dopoldanskem času.

Kontaktna oseba: Petra Hameršak, strokovna vodja zavoda
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Mobitel: 031 634 422

O morebitnih spremembah oziroma poslabšanju zdravstvenega stanja vas bomo nemudoma obvestili po telefonu. Želimo vam sporočiti, da se bomo v tem težkem času, ko je vaš svojec prikrajšan za vašo bližino, še bolj potrudili, da se bo počutil dobro in varno ter da bomo zanj dobro poskrbeli.

Za vaše razumevanje, potrpežljivost, pomoč in podporo se vam iskreno zahvaljujemo.

S spoštovanjem,

Andreja Raduha, l.r.
Direktorica SVZ Hrastovec