26. maj 2021
DBE Maribor

Labirint sonca

a

Na povabilo prostovoljke Angelce smo si Korenjaki 1 in 2 na lepo sončno sredo ogledali sončni labirint. Po njem smo se skupaj sprehodili in vsak je po svoje začutil moč sonca in narave. Dve prostovoljki sta poskrbeli za program in predstavitev z glasbo in tako so bili občutki doživeti še intenzivneje.

Labirint je že od nekdaj, še iz časov neolitika, simbol Sonca. Bil je napak razumljen in zanemarjen, čeprav je v našem življenju ves čas prisoten kot oblika, okras oziroma pojem. Labirinti so vzorci za preusmerjanje energije, ustvarjanja ravnovesja, zdravljenje duha, telesa in okolja. Labirint sonca oz. moči predstavlja in spodbuja osebno moč – deluje kot sprožilec notranje moči, osebnega statusa, samozavesti in vere vase.
Po sprehodu po labirintu sonca sta nas prostovoljki še pogostili s posladki, zdravimi, naravnimi napitki in kavo. Ob tem smo se prijetno pogovarjali in vsak je povzel svoje občutke. Po krasnem obisku smo si privoščili še kosilo pri Sivi čaplji. Dan je bil res krasen, poln lepih vtisov in občutkov, katerih smo bili deležni vsi sodelujoči.